header-sub-light

Binnenverlichting

Goede binnenverlichting is van essentieel belang voor de leefbaarheid van en sfeer in je woning of werkruimte. Geef dit onderdeel van het interieur dan ook de aandacht dat het verdient! Hierbij is het van belang dat je de verlichting zo goed mogelijk afstemt op jouw leefstijl en smaak. Dat blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan: het bepalen van de lichtpunten, bediening en de functie van de verlichting, en uiteindelijk het kiezen van de armaturen en de meest effectieve lichtbronnen wordt vaak als het moeilijkste punt van de inrichting beschouwd. Het is daarom verstandig een lichtplan te laten maken. Niet alleen bij het opnieuw inrichten van een ruimte, maar ook voorafgaande aan een verhuizing of bouw van een woning of werkplek. Immers, tijdens de (ver)bouwfase kun je de plaats van (inbouw)lichtpunten, kabels en dimmers nog bepalen en aanpassen!

Binnenverlichting op maat: lichtadvies en lichtplan

Bij het opstellen van een lichtplan spelen de toestroom van daglicht, de functionaliteit van de binnenverlichting, jouw interieurstijl en natuurlijk ook het budget een bepalende rol: heb je in een bepaalde ruimte behoefte aan functioneel licht, kies je voor sfeerverlichting of is het zaak eerst de basisverlichting te bepalen. Het verzoek om een lichtplan begint altijd met een gratis en vrijblijvend oriënterend gesprek in onze winkel. Vervolgens kies je voor het voor jou meest geschikte lichtadvies. Tijdens dit adviesgesprek – dat in onze winkel maar bij voorkeur bij jou thuis plaatsvindt – bespreken we jouw wensen en behoeftes per ruimte en vertalen die naar een overzichtelijk lichtplan. Aan de hand van een schets of bouwtekening kijken we naar de lichtbehoefte, de bestaande daglichttoetreding en de mogelijkheden tot aanpassing of uitbreiding. Voor de binnenverlichting kijken we naar de bestaande aansluitpunten, de mogelijkheden voor aanvullende of nieuwe aansluitpunten en laten we je zien met welke type armaturen en lichtbronnen je de gewenste of juist onvermoede effecten kunt bereiken. Wil je dat we ons advies omzetten in een uitgewerkt plan, dan maken we eerst een offerte.

Montage

Het monteren van verlichting en het eventueel aanpassen van elektrische bedrading en monteren van bedieningspanelen kan worden verzorgd door een gecertificeerde elektricien van onze eigen Kleine Klus Service.

Als je je in het voortraject goed laat adviseren, kun je eventueel een weloverwogen keuze maken voor slimme verlichting om je huis sfeervoller én veiliger te maken; inbouwspots in de badkamer die aangaan zodra je de ruimte betreedt, LED-verlichting onder het bed die aangaat om de looproute naar het toilet te markeren zodra je uit bed stapt, verlichting die door middel van sferen kan worden geprogrammeerd, buitenverlichting met een bewegingsmelder … In onze winkel kunnen Joeri en Jort van I-Things jou daar alles over vertellen!

Nieuwe maar ook vintage verlichting

In onze winkel vind je een inspirerende collectie hang-, wand- en tafellampen in uiteenlopende stijlen, benodigdheden voor het samenstellen van draadlampen als snoer en fittingen en diverse standaard en decoratieve lichtbronnen. Hou je meer van oud? Dan wordt je wellicht wel blij van onze verzameling vintage lampen. Het assortiment wisselt vaak: wij zijn steeds op zoek naar nieuwe blikvangers!