header-sub-light

Licht

Ontspannen genieten in een sfeervolle woonkamer, veilig uitrusten in de slaapkamer, een inspirerende werkruimte. Voor al die belangrijke dingen in je leven wil je een fijne plek hebben, met voldoende ruimte maar vooral ook de juiste lichtinval, effectieve en sfeervolle verlichting én een comfortabel binnenklimaat. Want natuurlijk en kunstmatig licht zijn essentieel voor gezond en comfortabel wonen en werken.

Licht en gezondheid

Gedurende de dag zorgt de rotatie van de aarde in combinatie met ons klimaat voor verschillende lichtomstandigheden, zowel in kleur als in intensiteit. Het menselijk lichaam, en met name de productie van de hormonen melatonine en cortisol, wordt beïnvloedt door dit dag-nachtritme. Cortisol geeft ons een actief en alert gevoel; melatonine daarentegen maakt ons slaperig en ontspannen. Het in stand houden van deze balans is van groot belang: het maakt dat we overdag lekker in ons vel zitten en ’s nachts goed slapen.

Licht en ruimte

Naast de gezonde en positieve invloed van licht (en de warmte ervan) schept licht ook visuele ruimte. Kamers, gangen en functionele ruimtes – en meer in het bijzonder de grootte ervan – worden bepaald door een uitgebalanceerde verlichting. Daarnaast is licht essentieel voor het waarnemen van kleur. Zowel daglicht als kunstlicht is dus onontbeerlijk.

Door samen met jou slim na te denken over de constructie, plaatsing en keuze van daglichtproducten, zonwering en binnenverlichting, kunnen wij je helpen bij het creëren van gezond en optimaal woonplezier!